Kakaové Boby Nepražené Celé Nelúpané 250g (Theobroma cacao)

(0x)
kakaovebobycelenelupane.jpg


Výrobca
Salvia Paradise s.r.o., Česká Rep.
Záruka
Podľa dátumu spotreby
Kód
kakaoboby250celenelup
Dostupnosť
Skladom
Množstevná zľava
od 2 ks zľava 10 %
od 4 ks zľava 20 %
Naša cena s DPH
21,9 €/ks
Naša cena bez DPH
18,2 €/ks
ks

Popis

100% nepražené kakao, pravá čokoláda v tej najčistejšej a najzdravšiej podobe.
 
Celé kakaové bôby nelúpané pochádzajú z Peru. V Peru je tradičné spracovanie kakaa hlbokú fermentáciou. Vďaka hlbšej fermentácii sa kakaové bôby z Peru zbavujú horkosti, avšak zároveň s týmto aj určité časti svojej čokoládovitosti. Naopak viac je cítiť určitá chuť ovocia . Pozitívne účinky kakaa zostávajú. Obal neloupaného bôbu je tvorený slabou šupkou, ktorú je potrebné pred užitím olúpať. Ide to veľmi ľahko, šupka je podobná papieru. Je teda na Vás či zvolíte chuťovo jedinečný zážitok v podobe kakaových bôbov z Pobrežia Slonoviny či dáte prednosť jemnejšej variante z Peru. Oba druhy máme v ponuke.

Kto si dnes dokáže predstaviť svet bez čokolády. Len málo z nás. Avšak nie je tomu tak dlho, čo sme mohli začať brať čokoládu ako samozrejmosť. V r. 1519 španielsky dobyvateľ Hernando Cortéz objavil tajomstvo nápoja vládcu Aztékov. Nápoj bol tmavý, horký z vysoko cenených kakaových strukov. Za 100 kakaových strukov sa v tom čase dal kúpiť jeden zdravý otrok. Už to napovedá tomu, prečo Aztékovia držali tmavý nápoj v tajnosti pred celou Európou. V 16. st. sa uskutočnila snaha doviezť z Mexika do Španielska 200 ton kakaových strukov,  avšak niekoľko lodi bolo zajatých a tajomstvo bolo po 100 rokoch prezradené. V priebehu 17. st. sa s kakaom zoznámil zvyšok Európy. Najviac ju ospevovalo Holandsko, Švajčiarsko, Anglicko, Belgicko, ... Až do 19. st. sa čokoláda konzumovala ako nápoj, ale už s pridaním cukru či mlieka. Avšak vždy ako tekutina. Je tomu ešte len cca 150 rokov, čo ľudstvo prišlo na cukríky, tabuľkové čokolády - presne tak, ako je nám známa čokoláda dnes
 
 
 
Kakaové bôby sú vstupná surovina na výrobu čokolády, ale ... väčšina z nás vníma čokoládu ako nutné nezdravé maškrtenie - nutné preto, že čokoláda tvorí až 1% spotreby potravín západnej civilizácie, avšak s kakaovými boby je to diametrálne inak. Kakaové bôby sa radia medzi SUPER FOOD a ich účinky na ľudské zdravie sú nezanedbateľné.

Cítite sa dobre po zjedení čokolády? Čokoláda je už riedená ....vyskúšate ako na Vás zapôsobi čisté kakao, neriedené čokoláda !  

Chuť surového nepraženého kakaa niekto kedysi nazval tou najčokoládovejšia čokoládou. Toto prirovnanie je maximálne výstižné. Pri prvom okusení budete cítiť silnú výraznou čokoládovitosť avšak bez stôp sladkosti. Toto prvé stretnutie automaticky vyzve človeka k ďalšej ochutnávke. Sekané bôby sú na skus mäkké podobne ako lieskové oriešky. Neškodia zubom a v menšej miere sú vhodné aj pre deti. Na kakaové bôby si človek zvyká postupne počas jedného 50g balenia. Mnohým ľuďom chýba enormná sladkosť čokolády, avšak po zjedení vrecka, po ochutnaní všetkých pozitívnych účinkov, sa už žiadna čokoláda nebude zdať dosť čokoládová ....
 
Ustanovenie nariadenia Európskeho parlamentu Rady (ES) č.1924 / 2006 o výživových zdravotných tvrdeniach nám nedovoľuje informovať vás o účinkoch kakaových bobov na váš organizmus. Informácie o pôsobení si prosím dohľadajte vo voľne dostupných zdrojoch.
 
Tradičné použitie:
Kakaové bôby ako už bolo spomenuté, možno konzumovať namiesto čokolády ako pochutinu. Je vhodné využívať ju pri varení, pečeni, príprave dezertov, nápojov alebo skúsiť vyrobiť si vlastnú domáce čokoládu. Kakaových bobov nezjete toľko ako sladkej čokolády, okamžite navodzuje pocit sýtosti.
 
Krajina pôvodu: Peru
 
Surovina pre individuálne použitie
 
Balenia: 100g, 250g, 500g, 1kg
 




Viac info o plodoch pozri herbarium: Kakaové boby

Parametre

Súbory na stiahnutie

Odkazy a videá

Komentáre

Hodnotenie

0

Hodnotilo 0 užívateľov

5
4
3
2
1

Články