MLETÉ BYLINY - PRÁŠOK
Usušenie a spracovanie ovocia a zeleniny na prášok - múčku, je typickým spracovaním týchto plodín. Väčšina prastarých kultúr, používa túto formu dodnes.
Je to výhodné nielen z nutričného hľadiska. Keďže všetky pozitívne látky ovocia a zeleniny takto dostaneme do cesta, nápojov atď, ktorým takto dáme úplne nový pozitívny rozmer, ale zároveň sme schopní vytvoriť počas sekundy výživné a chutné prírodné džúsy, kokteily a pod.
Hranice v použití ovocných a zeleninových práškov sa nekladú. Ich prínos pre európsku kultúru, kde toto spracovanie nie je bežné a kde v strave chýba rad vitamínu, antioxidantov, aminokyselín a minerálnych látok je celkom zásadný.
Sú obľúbené predovšetkým pre ich jednoduchú prípravu - prášok iba rozmiešate s vodou alebo džúsom. Nie je potrebné ich variť.
Nezabudnite vypiť celý obsah! Prijmete tak celú rastlinnú hmotu so všetkými obsiahnutými látkami, nie len látky vylúhované, ako je tomu u čaju alebo odvaru.
Prášky sú vyrábane z najkvalitnejších surovín, ktoré sa dovážajú priamo od pestovateľov, z ich pôvodných oblastí. Vždy sa jedná o 100% bylinu bez aditív a iných prídavných látok.
Spracovanie surovín prebieha pod prísnou kontrolou celého výrobného procesu, čo zaisťuje vysokú kvalitu, čistotu a nezávadnosť výsledných produktov - bylinných práškov.
Pri výrobe sa používa metóda jemného mletia (pulverizácia), pri ktorej dochádza k narušeniu bunkových stien a vďaka tomu sú obsiahnuté látky oveľa lepšie využiteľné pre organizmus.
Byliny sa melu pri nízkych teplotách, aby si zachovali maximum účinných látok.
A nakoniec sa balia do vzduchotesných sáčkov, ktoré môžete opakovane otvárať a uzatvárať bez rizika zníženia účinnosti byliny.