Jačmeň (Hordeum vulgare)



Šťava z mladého jačmeňa tak aj vysušená rozomletá rastlina obsahujú rovnaké zdraviu prospešné látky. Rozdiel je v ich koncentrácií, kedy šťava z mladého jačmeňa je koncentrovanejšia oproti rozomletej rastline, ktorá navyše obsahuje aj nosnú vlákninu. Rozomletá rastlina je lacnejšia, ale je potrebné brať väčšie dávky
 
Podľa našich skúseností sa na trhu nachádza mnoho výrobkov z mladého jačmeňa o ktorých dodávateľ uvádza, že sú zo sušenej šťavy, ale sú zo sušenej rozomletej rastliny. V nasledujúcich riadkoch sa dozviete, ako odhaliť skutočnú šťavu z mladého jačmeňa  ako rozomletú rastlinu.
Ako už bolo vyššie povedané, mladý jačmeň ak je usušený rozomletý, obsahuje veľké percento nestráviteľnej vlákniny, táto vláknina je síce zdraviu prospešná, ale možno ju bežne načerpať aj z iných zdrojov. Vláknina spolu s bielkovinami nám však poskytne jasný dôkaz o tom, či náš mladý jačmeň je vyrobený z usušenej šťavy, či rozomletej ​​rastliny. Použijeme na to takzvaný "Horúci test". V sušenej šťave z mladého jačmeňa je vysoké percento nedenaturovaných bielkovín. Ak zalejeme šťavu z mladého jačmeňa vriacej vodou bielkoviny denaturujú (rovnako ako bielok z vajíčka) zrazí sa na povrchu, čím je potom  zvyšná tekutina v pohári čistejšia, tým je produkt kvalitnejší. Ak zalejeme rozomletú sušenú rastlinu, nič sa nestane, pretože veľké percento vlákniny zabráni pospájaniu denaturovaných bielkovín.
 
Obrázok dole: vľavo sušená rastlina, vpravo sušená šťava 




Filtrovať

Výrobca

Výrobca

Dostupnosti

Dostupnosti

Ceny

Ceny

Hodnotenie

Hodnotenie
Na stránke
zrušiť všetky filtre