Kakaové Bôby Nepražené Celé Lúpané Indonézia 100g (Theobroma cacao)

(0x)
Kakaové boby nepražené celé.jpg
Výrobca
Salvia Paradise s.r.o., Česká Rep.
Záruka
Podľa dátumu spotreby
Kód
kakaobobyneprazcelelupane100g
Dostupnosť
Nie je skladom
Množstevná zľava
od 2 ks zľava 3 %
od 4 ks zľava 6 %
Naša cena s DPH
9,9 €/ks
Naša cena bez DPH
8,2 €/ks

Popis

Kakaové bôby nepražené celé lúpané Indonézia
 
100% nepražené kakao, pravá čokoláda v tej najčistejšej podobe.
 
Celé kakaové bôby pochádzajú z Indonézie. V Indonézii je tradičné spracovanie kakaa hlbokou fermentáciou. Vďaka hlbšej fermentácii sa kakaové bôby z Indonézie zbavujú horkosti, avšak zároveň s týmto aj určitej časti svojej čokoládovitosti. Naopak viac je cítiť určitá ovocnosť po zakvasení.
 
Je teda na vás či zvolíte chuťovo jedinečný zážitok v podobe kakaových bobov z Pobrežia Slonoviny či dáte prednosť jemnejšej variante z Indonézie. Oba druhy máme v ponuke.
 
Kto si dnes dokáže predstaviť svet bez čokolády. Len málo z nás. Avšak nie je tomu tak dlho, čo sme mohli začať brať čokoládu ako samozrejmosť. V r. 1519 španielsky dobyvateľ Hernando Cortéz objavil tajomstvo nápoja vládcu Aztékov. Nápoj bol tmavý, horký z vysoko cenených kakaových strukov. Za 100 kakaových strukov sa v tom čase dal kúpiť jeden zdravý otrok. Už to napovedá tomu, prečo Aztékovia držali tmavý nápoj v tajnosti pred celou Európou. V 16. st. sa uskutočnila snaha doviezť z Mexika do Španielska 200 ton kakaových strukov,  avšak niekoľko lodi bolo zajatých a tajomstvo bolo po 100 rokoch prezradené. V priebehu 17. st. sa s kakaom zoznámil zvyšok Európy. Najviac ju ospevovalo Holandsko, Švajčiarsko, Anglicko, Belgicko, ... Až do 19. st. sa čokoláda konzumovala ako nápoj, ale už s pridaním cukru či mlieka. Avšak vždy ako tekutina. Je tomu ešte len cca 150 rokov, čo ľudstvo prišlo na cukríky, tabuľkové čokolády - presne tak, ako je nám známa čokoláda dnes.
 
 Kakaové bôby sú východisková surovina na výrobu čokolády, avšak ... väčšina z nás vníma čokoládu ako nutné nezdravé maškrtenie - nutné preto, že čokoláda tvorí až 1% spotreby potravín západnej civilizácie, avšak s kakaovými bôbmi je tomu diametrálne inak. Kakaové bôby sa radia medzi Super Food a ich vlastnosti sú nezanedbateľné.
 
Cítite sa dobre po zjedení čokolády? Čokoláda je už riedená, vyskúšajte, ako na vás zapôsobí čisté kakao - neriedená čokoláda.
 
 Chuť surového nepraženého kakaa niekto kedysi nazval tou najčokoládovejšia čokoládou. Toto prirovnanie je maximálne výstižné. Pri prvom ochutnaní budete cítiť silnú výraznú čokoládovitosť avšak bez stop sladkosti. Toto prvé stretnutie automatický vyzve človeka k ďalšej ochutnávke. Sekané kakaové bôby sú na skus mäkké podobne ako lieskové oriešky. Neškodí zubom a v menšej miere sú vhodné aj pre deti. Na kakaové bôby si človek zvyká postupne počas jedného 50g balenia. Mnohým ľuďom chýba enormná sladkosť čokolády, avšak po zjedení balenia, po skúške všetkých stránok bobov, sa už žiadna čokoláda nebude zdať dosť čokoládová ....
 
Ustanovenie nariadenia Európskeho parlamentu Rady (ES) č.1924 / 2006 o výživových zdravotných tvrdeniach nám nedovoľuje informovať vás o účinkoch kakaových bobov na váš organizmus. Informácie o pôsobení si prosím dohľadajte vo voľne dostupných zdrojoch.
 
Tradičné použitie:
Kakaové bôby ako už bolo spomenuté, možno konzumovať namiesto čokolády ako pochutinu. Je vhodné využívať ju pri varení, pečení, príprave dezertov, nápojov či skúsiť vyrobiť vlastnú domácu čokoládu. Kakaových bobov nezjete toľko ako sladkej čokolády, okamžite navodzujú pocit sýtosti.
 
Krajina pôvodu: Indonézia
 
Surovina pre individuálne použitie.

Balenia: 100g, 250g, 500g, 1kg

 



Viac info o plodoch pozri herbarium: Kakaové boby

 

Parametre

Súbory na stiahnutie

Odkazy a videá

Komentáre

Hodnotenie

0

Hodnotilo 0 užívateľov

5
4
3
2
1

Články