Mandle Natural 1kg (Amygdalus communis)

(0x)
mandlenaturalnahlad.jpg
Výrobca
Salvia Paradise s.r.o., Česká Rep.
Záruka
Podľa dátumu spotreby
Kód
Mandlesus1kg
Dostupnosť
Skladom
Množstevná zľava
od 2 ks zľava 3 %
od 4 ks zľava 6 %
Naša cena s DPH
36,9 €/ks
Naša cena bez DPH
30,7 €/ks
ks

Produkt patrí do kategórie:

Popis

Mandľa obyčajná je strom dorastajúci do výšky až 6 m. Jedna sa o obľúbenú pochutinu k vínu, pivu i ako súčasť šalátov a sladkého pečiva. Zberané sú jadra kôstok - mandle, ktoré majú vysokým obsah vlákniny a nízky obsah cukru.
 
Sú zdrojom bielkovín. Bielkoviny prispievajú k udržaniu a rastu svalovej hmoty a k normálnemu stavu kostí.

 

Tabuľka nutričných hodnôt

 

Nutričné hodnoty v 100g

Energetická hodnota

2 424 kJ/ 579 kcal

Bielkoviny

21,15 g (42,30 %)*

Tuky

49,93 g

- Z toho nasýtené mastné
 kyseliny

3,802 g

- Z toho mononenasýtené mastné kyseliny

31,551 g

- Z toho polynenasýtené mastné kyseliny

12,329 g

Sacharidy

21,55 g

- Z toho vláknina

12,5g (50 %)*

- Z toho cukor

4,35 g

Sodík

1 mg

Niacin

3,618 mg (22,61 %)*

Draslík

733 mg (36,65 %)*

Fosfor

481 mg (68,71 %)*

Horčík

270 mg (72 %)*

Vápník

269 mg (33,63 %)

Zinek

3,12 mg (31,20 %)*

Železo

3,71 mg (26,50 %)*

Thiamin

0,205 mg (18,64 %)*

Riboflavin

1,138 mg (81,29 %)*

Vitamin E

25,63 mg (213,58 %)*

Kyselina listová - folát

44 µg (22 %)*

*DDD – Doporučená denná dávka pre potravinové doplnky stravy

Mandle obsahujú vitamín E, ktorý prispieva k ochrane buniek pred oxidatívnym stresom.
 
Obsiahnutý riboflavín prispieva k normálnemu energetickému metabolizmu, k správnemu fungovaniu nervového systému a zdravých slizníc. Udržuje normálne červené krvinky, stav pokožky, zraku, ma vplyv na metabolizmus železa. Riboflavín rovnako ako vitamín E prispieva k ochrane pred oxidatívnym stresom, ďalej znižuje mieru únavy a vyčerpania.

Fosfor prispieva k normálnemu energetickému metabolizmu, normálnej funkcii bunkových membrán. Fosfor je nápomocný pri normalizáciu stavu kostí a zubov.
 
Obsiahnutý horčík alebo magnézium má vplyv na zníženie miery únavy, vyčerpania a elektrolytickej rovnováhe. Ďalej prispieva k udržaniu normálnej činnosti nervovej sústavy svalov, syntéze bielkovín, psychickej činnosti. Tiež sa podieľa na normalizácii stavu kostí a zubov, podieľa sa na procesov delenie buniek.

Zloženie: 100% mandle - jadra prírodné, bez prísad a konzervačných látok.  Alergén: Suché škrupinové plody 
 

Skladovanie: Temné, suché miesto. Starostlivo uzatvárajte.
 
Upozornenie: Obsahujú kyanid, ktorý je pri vysokom dávkovaní jedovatý.

Balenia: 150g, 300g, 600g, 1000g

 

Mandľa obyčajná je strom dorastajúci do výšky až 6 m. Jedna sa o obľúbenú pochutinu k vínu, pivu i ako súčasť šalátov a sladkého pečiva. Zberané sú jadra kôstok - mandle, ktoré majú vysokým obsah vlákniny a nízky obsah cukru.
 
Sú zdrojom bielkovín. Bielkoviny prispievajú k udržaniu a rastu svalovej hmoty a k normálnemu stavu kostí.

 

Tabuľka nutričných hodnôt

 

Nutričné hodnoty v 100g

Energetická hodnota

2 424 kJ/ 579 kcal

Bielkoviny

21,15 g (42,30 %)*

Tuky

49,93 g

- Z toho nasýtené mastné
 kyseliny

3,802 g

- Z toho mononenasýtené mastné kyseliny

31,551 g

- Z toho polynenasýtené mastné kyseliny

12,329 g

Sacharidy

21,55 g

- Z toho vláknina

12,5g (50 %)*

- Z toho cukor

4,35 g

Sodík

1 mg

Niacin

3,618 mg (22,61 %)*

Draslík

733 mg (36,65 %)*

Fosfor

481 mg (68,71 %)*

Horčík

270 mg (72 %)*

Vápník

269 mg (33,63 %)

Zinek

3,12 mg (31,20 %)*

Železo

3,71 mg (26,50 %)*

Thiamin

0,205 mg (18,64 %)*

Riboflavin

1,138 mg (81,29 %)*

Vitamin E

25,63 mg (213,58 %)*

Kyselina listová - folát

44 µg (22 %)*

*DDD – Doporučená denná dávka pre potravinové doplnky stravy

Mandle obsahujú vitamín E, ktorý prispieva k ochrane buniek pred oxidatívnym stresom.
 
Obsiahnutý riboflavín prispieva k normálnemu energetickému metabolizmu, k správnemu fungovaniu nervového systému a zdravých slizníc. Udržuje normálne červené krvinky, stav pokožky, zraku, ma vplyv na metabolizmus železa. Riboflavín rovnako ako vitamín E prispieva k ochrane pred oxidatívnym stresom, ďalej znižuje mieru únavy a vyčerpania.

Fosfor prispieva k normálnemu energetickému metabolizmu, normálnej funkcii bunkových membrán. Fosfor je nápomocný pri normalizáciu stavu kostí a zubov.
 
Obsiahnutý horčík alebo magnézium má vplyv na zníženie miery únavy, vyčerpania a elektrolytickej rovnováhe. Ďalej prispieva k udržaniu normálnej činnosti nervovej sústavy svalov, syntéze bielkovín, psychickej činnosti. Tiež sa podieľa na normalizácii stavu kostí a zubov, podieľa sa na procesov delenie buniek.

Zloženie: 100% mandle - jadra prírodné, bez prísad a konzervačných látok.  Alergén: Suché škrupinové plody
 
Skladovanie: Temné, suché miesto. Starostlivo uzatvárajte.
 
Upozornenie: Obsahujú kyanid, ktorý je pri vysokom dávkovaní jedovatý.

 

Parametre

Súbory na stiahnutie

Odkazy a videá

Komentáre

Hodnotenie

0

Hodnotilo 0 užívateľov

5
4
3
2
1

Články