Maracuja Plod Mletý - Prášok 100g (Passiflora edulis)

(1x)
maracuja.jpg
Výrobca
Salvia Paradise s.r.o., Česká Rep.
Záruka
Podľa dátumu spotreby
Kód
maracuja100g
Dostupnosť
Skladom
Množstevná zľava
od 2 ks zľava 20 %
od 4 ks zľava 30 %
Naša cena s DPH
25,9 €/ks
Naša cena bez DPH
21,6 €/ks
ks

Popis

Mučenka jedla alebo maracuja (marakuja), známa pod lat. názvom Passiflora edulis, je teplomilný druh mučenky, ktorá sa pestuje pre svoje ovocie v Južnej Amerike, Karibiku, Brazílii či v Južnej Floride. Plod JE guľatá - oválna bobuľa, žltej alebo fialové farby. Chuť je sladkokyslá, ma exotickú arómu, pripomínajúcu mango.
 
Maracuja má vysoký obsah vlákniny a obsahuje dostatočné množstvo draslíka, ktorý prispieva k správnemu fungovaniu nervového systému, činnosti svalov a na udržanie prirodzeného krvného obehu.
 
V kuchyni sa prášok z marakuje používa predovšetkým na ochucovanie nápojov, pohárov, vyníma sa v ovocných šalátoch, v koktailoch, džúsoch, marmelády, ale i v domácich zmrzlinách a iných sladkých jedál.

 

Tabuľka nutričných hodnôt

 

Nutričné hodnoty v 100 g

Energetická hodnota

1263 kJ/301,67 kcal

Bielkoviny

6,84 g

Tuky

2,18 g

- z toho nasýtené mastné kyseliny

0,18 g

- z toho mononenasýtené mastné kyseliny

0,27 g

- z toho polyenenasýtené mastné kyseliny

1,28 g

Sacharidy

72,71 g

- z toho vláknina

32,34 g (129,36 %)*

- z toho cukor

34,84 g

Sodík

87,08 mg

Niacin

4,67 mg (29,19 %)*

Draslík

1082,28 mg (54,11 %)*

Fosfor

211,48 mg (30,21 %)*

Horčík

90,19 mg (24,05 %)*

Železo

4,98 mg (35,57 %)*

Vitamin A

199,04 mg (24,88 %)*

Riboflavin

0,4 mg (28,57 %)*

Vitamin B6

0,31 mg (22,14 %)*

Kyselina listová – folát

43,54 µg (21,77 %)*

*DDD – Doporučená denná dávka pro potravinové doplnky stravy

Maracuja obsahuje železo, ktoré prispieva k správnej kognitívnej funkcii, energetickému metabolizmu, k prirodzenej tvorbe červených krviniek hemoglobínu, prenosu kyslíka v tele. Železo ďalej prispieva k prirodzenej funkcii imunitného systému, k zníženiu únavy a miery vyčerpania, podieľa sa na procesov delenie buniek.
 
Tradičné použitie: Možno rozmiešať vo vode a piť ako osviežujúci nápoj.

 

TIP na prípravu: Do pohára s práškom pridáme iba 2x viac vody než prášku a rozmiešame na pastu, ktorú rozriedime tekutinou - nevznikajú hrudky.
 
Surovina na prípravu bylinkového čaju - nálevu

 

Balenia: 100g, 400g, 1kg

Parametre

Súbory na stiahnutie

Odkazy a videá

Komentáre

Hodnotenie

5

Hodnotil 1 užívateľ

5
4
3
2
1

Články