Drieň Lekársky Plod 50g (Shanyurou, Cornus Officinalis)

(0x)
drien-lekarsky.jpg
Novinka
Výrobca
Nutrivital, Slovensko
Záruka
Podľa dátumu spotreby
Kód
dienlekplod
Dostupnosť
Skladom
Množstevná zľava
od 2 ks zľava 10 %
od 4 ks zľava 20 %
Naša cena s DPH
19,90 €/ks
Naša cena bez DPH
16,20 €/ks
ks

Produkt patrí do kategórie:

Popis

Drieň lekársky obsahuje organické kyseliny - hlavne vínnu, jablčnú a gallovú kyselinu. Podľa tradičnej čínskej medicíny sa drieň považuje za plody vitality. Strom, ker sa pestuje v vlažných podnebiach v Číne a Japonsku. Kórejsky je známy pod názvom sansuyu, v čínštine ako Shan zhu yu a v japončine ako sanshuyu. Drieňové šťavy sú bohaté na draslík, vápnik, sodík, železo, zinok, mangán a meď.

 

  • doplňuje yin obličiek a sťahuje esenciu podporuje yang
  • antioxidačný účinok
  • podporne ovplyvňuje tlak
  • podporuje činnosť obličiek
  • priaznivo vplýva na bedrá či kolená
  • pomáha potláčať spontánne potenie
Zloženie : Plod drieňa lekárskeho (shanyurou, Cornus officinalis fructus).

Dávkovanie

Pripravte si cca 1/4 l vody na vývar a pridajte plody. Varte asi 5-10 minút na miernom ohni. Vývar aj s kúskami plodov je možné pridávať do jedál čínskeho charakteru. Pre dospelých je denná dávka 10 g. Ustanovené odporúčané dávkovanie sa nesmie prekračovať. Ukladať mimo dosah detí.

DRIEŇ LEKÁRSKY RECEPTY

Povzbudzujúci odvar
Užíva sa 30 g plodov drieňa na 100 ml vody, všetko sa varí 30-45 min. Hotový nápoj je možné prisladiť medom, trstinovým cukrom či jačmenným sladom.

Čaj z drieňa a kustovnice čínskej
6-30 g drieňa
10-20 g kustovnice
na dosladenie trstinový cukor, prípadne jačmenný slad alebo trstinová melasa
Plody dobre umyjeme a varíme v jednom litri vody približne 40 min. a podľa chuti dosladíme. Čaj posilňuje obličky, pečeň a dopĺňa yin.

Ryžová kaša s drieňom
20g plodov drieňa
100g ryže
300ml vody
jačmenný slad, med alebo trstinový cukor na osladenie
Plody drieňa dobre preperieme a odstránime kôstky. Dáme variť spolu s ryžou v zhruba 300-400 ml vody. Varíme až kým sa ryža nerozvarí na hustú kašu. Pred podávaním je vhodné pokrm osladiť medom alebo trstinovým cukrom či jačmenným sladom.

Parametre

Súbory na stiahnutie

Odkazy a videá

Komentáre

Hodnotenie

0

Hodnotilo 0 užívateľov

5
4
3
2
1

Články

Výrobca