Novinka

Kari Indické 250g - Zmes Korenia
12,10 €bez DPH14,90 € s DPH
Skladom
Váš košík je prázdny
Kari Indické
KARI Je koreniace prípravok, ktorý sa najčastejšie používa v indonézskej, thajskej, čínske a predovšetkým v indickej kuchyni. Je tradičnou súčasťou medzinárodnej kuchyne. Vôňa a chuť indického kari je výrazná po kurkume a štipľavá po korení. Najlepšie sa kombinácia tohto korenia využije v ryžových, kuracích sa zeleninových zmesiach.
Zloženie: kurkuma, korenie, senovka, fenikel, rasca, koriander, zázvor, cukor, soľ (max 10%).
Použitie:
Kari korenie je najčastejšie používané v kombinácii s ryžou. Najznámejšie je Kurča Kari s ryžou, ďalej je vhodné do polievok, smotanových omáčok, ale i k ochuteniu mletého mäsa a zeleninových zmesi.
Kurča s ryžou na kari:
Na dve porcie potrebujeme:
1-2 ks kuracích pŕs - podľa veľkosti,
½ šálky dlhozrnnej ryže,
1 šálka kuracieho vývaru,
1-1½ lyžice Kari indického,
½ lyžice mletého čili,
3 lyžice sekanej cibule,
2 lyžice mletého cesnaku,
½ lyžice sekanej červenej papriky.
Postup: Kuracie vývar nalejeme do panvice wok, pridáme kuracie mäso a všetky ostatné ingrediencie okrem ryže. Za častého miešania zohrievame na miernom ohni. Ako náhle je kuracie mäso hotové, vyberieme ho z panvice tak, aby sme oddelili tekutinu. Ryžu pripravujeme podľa návodu na obale, časť z odporúčaného množstvo vody však nahradíme vývarom z panvice. TIP: pre zjemnenie chuti možno pridať biely jogurt či smotanu.
Skladovanie: Uchovávajte v suchu starostlivo uzavierajte
Hodnotilo 0 užívateľov