Karob Plod Mletý - Prášok BIO 200g (Ceratonia siliqua)

(0x)
karobnahlad.jpg
Novinka
Záruka
Podľa dátumu spotreby
Kód
karobprasok
Dostupnosť
Nie je skladom
Množstevná zľava
od 2 ks zľava 10 %
od 4 ks zľava 20 %
Naša cena s DPH
9,90 €/ks
Naša cena bez DPH
8,00 €/ks

Produkt patrí do kategórie:

Popis

Karob - slovensky Rohovník obyčajný prášok BIO je skvelou náhradou kakaa. Vyrába sa mletím karobovej drte, ktorú získame jemným drvením luskov karobu. Karob je plodom stromu Ceratonia siliqua. Tvarom sa podobá na fazuľové lusky a má silnú tmavohnedú farbu. Karob môžeme poznať aj pod názvom svätojánsky chlieb. Plody sa pestujú už 4 tisícročia a to najmä v stredomorských krajinách. V minulosti sa používal ako cukrová náhrada.

Karob ( Carob ) prášok BIO si v súčasnosti našiel miesto ako náhrada kakaového prášku. Je výborný na pečenie sladkého pečiva, koláčov alebo prípravu krémov a náplní. Výhodou Karob prášku BIO je jeho prirodzená sladkosť. Obsahuje také množstvo sacharidov, že sa pri pečení nemusí používať cukor. Najväčšie zastúpenie má najmä sacharóza 26%, fruktóza 13%, maltóza 4% a glukóza 4%. Karob prášok BIO je tiež zdrojom bielkovín, vitamínov, minerálnych látok, stopových prvkov, aminokyselín a významný je aj obsah vlákniny. Cenné je zastúpenie vitamínov skupiny B. Z minerálov sa v karob prášku BIO nachádza vápnik, horčík a draslík.

Zložením sa karob prášok BIO od kakaového prášku líši najmä v obsahu tukov. Karob sa môže pochváliť nižšou kalorickou hodnotou. Okrem toho obsahuje trojnásobne viac vápnika a nie je zdrojom methylxantínov. Tieto látky majú v nadmernom množstve negatívne účinky na človeka, zrýchľujú tep, spôsobujú nespavosť, pocity úzkosti a podráždenosť. Vďaka karob prášku BIO je ľahké sa týmto stavom vyhnúť. Tiež neobsahuje kyselinu šťavelovú, ktorá má negatívny vplyv na vstrebávanie vápnika do tkanív.

Karob prášok BIO dokonale nahrádza kakao. Je kakaovému prášku príbuzný ako farbou, tak arómou a chuťou. Karob prášok BIO je veľmi jemný a dodá vášmu jedlu typické hnedé zafarbenie a "kakaovú príchuť".

Priemerné výživové hodnoty v 100 g
Energetická hodnota 222 kcal
Sacharidy 89 g
Bielkoviny 5 g
Tuky 1 g
 

 

AKÉ SÚ VÝHODY KAROB PRÁŠKU BIO?

  • je chuťovo, aromaticky a farebným odtieňom podobný kakaovému prášku
  • dokonale nahradí kakao pri varení a pečení
  • má nízku kalorickú hodnotu
  • obsahuje množstvo cukrov a pri príprave pokrmov sa nemusia pridávať iné
  • V Karob prášku BIO sa nenachádzajú methylxantíny a kyselina šťavelová
  • je zdrojom bielkovín, vlákniny, minerálov a vitamínov skupiny B

 

Zloženie: karob prášok BIO 100%.

 

 

 

 

Parametre

Súbory na stiahnutie

Odkazy a videá

Komentáre

Hodnotenie

0

Hodnotilo 0 užívateľov

5
4
3
2
1

Články

Výrobca