Mladá Zelená Pšenica (Triticum aestivum)

Mladá Zelená Pšenica (Triticum aestivum)

Mladá pšenica a jej účinky sú totožné s mladým jačmeňom. Jedine rozdiely sú v chuti, pretože chuť mladého jačmeňa nemusí byť pre všetkých príjemná, zatiaľ čo mladá pšenica sa môže zdať vyhovujúca. Tento aspekt je veľmi subjektívny, avšak veľmi uľahčuje užívanie.
 
Jemný zelený prášok vyrobený z mladej pšenice je skvelou voľbou pre náš organizmus.
 
Mladá pšenica slúži na doplnenie vitamínov minerálov, je vhodná pre ovplyvňovanie hmotnosti a apetítu.

 

Mladá zelená pšenica obsahuje kyselinu listovú - folát.

 
Kyselina listová alebo folát prispieva k rastu zárodočných tkanív počas tehotenstva, podieľa sa na procesov delenie buniek a znižuje únavu a mieru vyčerpania. Teda predovšetkým pre budúce mamičky je mladá zelená pšenica vhodným doplnkom stravy.
Avšak nielen to - kyselina listová prispieva k prirodzenej syntéze aminokyselín, normálnej krvotvorbe, metabolizmu homocysteínu, psychickej činnosti a funkcii imunitného systému.

 

 

Jemný zelený prášok vyrobený z mladej pšenice je enzymatickou bombou pre náš organizmus. Je plný vitamínov, minerálov, aminokyselín a enzýmov. Vďaka jeho nenapodobiteľnej kombinácii dokáže pôsobiť alkalizačné, antioxidačne a upravovať životne dôležité procesy v ľudskom tele.

 

Mladá pšenica je považovaný za nutrične najhodnotnejšie trávu na svete. Mladá pšenica obsahuje betakarotén, vitamíny A, B1, B2, B5, B6, C, E, K, niacín, biotín, kyselinu listovú, široké spektrum aminokyselín: alanín, metionín, arginín, fenylalanín, prolín, serín, glycín, treonín, histidín , tyrozín, izoleucín, valín, leucín, lyzín, Kyselina aspartamová, Kyselina glutamová. Minerály ako draslík horčík, kremík, zinok, vápnik, ale predovšetkým enzýmy a chlorofyl

 

Mladá pšenica má silný alkalizujúci účinok v tele. Účinne neutralizuje zakyslenie organizmu a reguluje teda problémy spojené s ním. Obsahuje látky silne antioxidačné, ktoré zabraňujú starnutiu organizmu a pravdepodobne majú zaujímavý protirakovinový účinok. Ďalšie látky detoxikujú organizmus, zabraňujú vstrebávaniu karcinogénnych látok zo zažívacieho traktu a zažívací trakt čistí. Veľký obsah chlorofylu má priamy vplyv na hladinu hemoglobínu, podporuje zásobenie tkanív kyslíkom a pomáha odstraňovať ťažké kovy a chemikálie z krvi.

 

 

V dnešnom svete sú zelené potraviny ako mladá pšenica, mladý jačmeň, chlorella, spirulina absolútne nevyhnutné pre správnu funkciu organizmu. Naše telo sa stretáva s cudzorodými látkami a jedy, ktoré sa v tele ukladajú, vďaka tomu klesá jeho výkon, prichádza únava, rýchlejšie starne a choroby nevynímajúc. Zelené potraviny poskytujú akýsi štít prírody proti civilizačným chorobám. Už 10 denné užívanie vedie k pocitu naplnenia  energiou a ľahkosti.

 

 

Tradičné použitie: Jednu čajovú lyžičku prášku rozmiešame vo vode na vypijeme. Užívame 2x denne.

 

 

Tento text bol prevzatý z herbára webovej stránky salviaparadise.cz. Jeho kopírovanie, alebo distribúcia je zakázaná.

Odoslať článok známemu   Vytlačiť