Kari Indické 100g - Zmes Korenia

(0x)
kariindickenahlad.jpg
Záruka
Podľa dátumu spotreby
Kód
kariindicke100g
Dostupnosť
Skladom
Množstevná zľava
od 2 ks zľava 20 %
od 4 ks zľava 30 %
Naša cena s DPH
8,9 €/ks
Naša cena bez DPH
7,4 €/ks
ks

Produkt patrí do kategórie:

Popis

Kari Indické
 
KARI Je koreniace prípravok, ktorý sa najčastejšie používa v indonézskej, thajskej, čínske a predovšetkým v indickej kuchyni. Je tradičnou súčasťou medzinárodnej kuchyne. Vôňa a chuť indického kari je výrazná po kurkume a štipľavá po korení. Najlepšie sa kombinácia tohto korenia využije v ryžových, kuracích sa zeleninových zmesiach.
 
Zloženie: kurkuma, korenie, senovka, fenikel, rasca, koriander, zázvor, cukor, soľ (max 10%).
 
Použitie:
Kari korenie je najčastejšie používané v kombinácii s ryžou. Najznámejšie je Kurča Kari s ryžou, ďalej je vhodné do polievok, smotanových omáčok, ale i k ochuteniu mletého mäsa a zeleninových zmesi.
 
Kurča s ryžou na kari:
 
Na dve porcie potrebujeme:
 
1-2 ks kuracích pŕs - podľa veľkosti,
½ šálky dlhozrnnej ryže,
1 šálka kuracieho vývaru,
1-1½ lyžice Kari indického,
½ lyžice mletého čili,
3 lyžice sekanej cibule,
2 lyžice mletého cesnaku,
½ lyžice sekanej červenej papriky.
Postup: Kuracie vývar nalejeme do panvice wok, pridáme kuracie mäso a všetky ostatné ingrediencie okrem ryže. Za častého miešania zohrievame na miernom ohni. Ako náhle je kuracie mäso hotové, vyberieme ho z panvice tak, aby sme oddelili tekutinu. Ryžu pripravujeme podľa návodu na obale, časť z odporúčaného množstvo vody však nahradíme vývarom z panvice. TIP: pre zjemnenie chuti možno pridať biely jogurt či smotanu.
 
Skladovanie: Uchovávajte v suchu starostlivo uzavierajte

Parametre

Súbory na stiahnutie

Odkazy a videá

Komentáre

Hodnotenie

0

Hodnotilo 0 užívateľov

5
4
3
2
1

Články