Adžika - Koreniaca Zmes 100g

(1x)
adzikanahlad.jpg
Novinka
Záruka
Podľa dátumu spotreby
Kód
adzika100g
Dostupnosť
Skladom
Množstevná zľava
od 2 ks zľava 10 %
od 4 ks zľava 20 %
Naša cena s DPH
9,9 €/ks
Naša cena bez DPH
8,2 €/ks
ks

Produkt patrí do kategórie:

Popis

Adžika je koreniaci prípravok gruzínskej a arménskej kuchyne. Jedna sa o slabé pikantné korenie s veľmi nezvyklou očarujúce chuťou, ktorá v sebe skrýva koriander, cesnak, saturejku aj chilli. Vôňa je prekvapivo jemná decentná, farba červenkastá po sladkej paprike.
 
Zloženie: soľ (max. 15%), paprika, koriander, cesnak, senovka, saturejka, bazalka, chilli, bobkový list.
 
Použitie:
Adžika je výborná na dochutenie jahňacieho mäsa, hydiny, či pri príprave pečených zemiakov i zeleniny. Najlepšie vynikne, ak korenie zmiešame s olejom necháme odležať aspoň jeden deň. Vďaka tomu chuť Adžika prejde do oleja a následne ľahšie do potraviny. Odporúčame kombináciu Adžika baklažánu alebo patizónu.

Balenia: 100g, 250g, 500g, 1kg
 
Baklažány s vlašskými orechmi na Adžika:
 
Potrebujeme:
 
1 kg baklažánu,
300 g vlašských orechov,
7 lyžíc oleja,
1-2 vrchovaté lyžičky Adžika,
1 lyžičku chilli (alebo podľa chuti),
1 červenú cibuľu,
soľ,
čerstvý koriander.
Postup: Na oleji osmažíme baklažány, Ktoré sme si očistili a nakrájali na plátky. Prvú stranu smažíme pri nízkej teplote, prikryjeme pokrievkou, druhú stranu osmažíme sprudka a ponecháme neprikryté. Do rozomletých vlašských orechov pridáme Adžika, chilli, soľ podľa chuti. Riadne premiešame - vznikne tuhá pasta, ktorú nanášame v rovnomernej vrstve na usmažené plátky baklažánu. Ozdobíme koriandrom a cibuľkou. Podávame ako predjedlo na listy čerstvého šalátu.
 
Skladovanie: Uchovávajte v suchu starostlivo uzatvárajte.

Parametre

Súbory na stiahnutie

Odkazy a videá

Komentáre

Hodnotenie

5

Hodnotil 1 užívateľ

5
4
3
2
1

Články