Čubrica - Zmes Korenia 100g

(1x)
cubrica.jpg
Záruka
Podľa dátumu spotreby
Kód
cubrica100g
Dostupnosť
Skladom
Množstevná zľava
od 2 ks zľava 10 %
od 4 ks zľava 20 %
Naša cena s DPH
14,9 €/ks
Naša cena bez DPH
12,4 €/ks
ks

Produkt patrí do kategórie:

Popis

Čubrica je koreniace prípravok tej najvyššej kvality. Najčastejšie sa dá s touto chuťou stretnúť v receptoch pochádzajúcich z balkánskej kuchyne. Jedna sa o príjemné aromatické korenie, ktoré doladí každý pokrm, do ktorého ho pridáte. Celá zmes má príjemnú chuť a vôňu charakteristickú po ligurčeku, zeleru aj saturejke.
 
Zloženie: soľ (30%), saturejka, ligurček, zeler, senovka grécka. Obsahuje zeler.
 
Použitie:
Čubrica sa výborne hodí k mäsitým i zeleninovým pokrmom. Odporúčame pridávať do domácich sekaných, zapekanej zeleniny, ale aj na dochutenie strukovín - zvlášť fazuľových pokrmov či hustých polievok. Čubrica je vhodná na grilovanie.
 
Recept: Bulharská musaka
 
Na 4 porcie potrebujeme:
 
1 kg zemiakov (možno použiť baklažán),
0,5 kg mletého mäsa,
1 ks cibuľa,
2 šálky mlieka,
4 ks vajec,
0,5 hrnčeka oleja,
2 lyžice mletej papriky,
½ polievkovej lyžice zmesi čubrica,
1 lyžičku drveného čierneho korenia, soľ podľa chuti.
Postup: Suroviny si očistíme si nakrájame. Na časti oleja osmažíme dozlatista cibuľu, pridáme mleté ​​mäso potom korenie, čubricu, papriku, trošku soli restujeme do zhnednutia. Pote zložíme z ohňa a zmiešame so zemiakmi, dosolíme, pridáme zvyšky oleja s pečieme v rúre pri 220 ° C 45 min. Medzitým si zmiešame vajíčko s mliekom, ktoré na zmes nalejeme 10 min. pred koncom pečenia. Pečieme dozlatista.

Parametre

Súbory na stiahnutie

Odkazy a videá

Komentáre

Hodnotenie

5

Hodnotil 1 užívateľ

5
4
3
2
1

Články