Sambal - Zmes Korenia 50g

(0x)
sambalnahlad.jpg
Kód
sambal50
Dostupnosť
Skladom
Množstevná zľava
od 2 ks zľava 10 %
od 4 ks zľava 20 %
Naša cena s DPH
11,9 €/ks
Naša cena bez DPH
9,9 €/ks
ks

Produkt patrí do kategórie:

Popis

Sambal je veľmi ostrá koreniaca zmes, ktorý sa využíva najmä v kuchyni Západnej Indie. Výborne sa  hodí na grilovanie, pečenie, ale aj k príprave pikantných omáčok. Aróma je papriková, silné, štipľavá s podtextom cesnaku. Chuť na výrazná po chilli  a sladkej paprike. Jedna sa o pikantnú a vyváženú zmes. Neobsahuje soľ.

 

Zloženie: Paprika sladká, chilli, cesnak, cibuľa, kurkuma, bobkový list, senovka grécka.

 

Použitie:

Sambal doporučujeme na grilovanie rôznych druhov mäsa, zeleniny , alebo do ostrých marinádu a omáčok. Je vhodný aj k okamžitému použitiu - rovno na hotový pokrm. Dobre sa vyníma na stole vedľa soli a korenia.

 

Skladovanie: Uchovávajte v suchu a starostlivo uzatvárajte.

 

Recept: Výpek Sambal oelek

 

Na 2 porcie potrebujeme:

 

    500 g bravčového boku - bôčika,

    5 ks strúčikov cesnaku,

    2 polievkové lyžice korenia Sambal

    1 x  lyžička sójovej omáčky,

    1 lyžička soli rasce,

    1-2 cibule,

    3 dcl vody,

    vetvička ligurčeka.

 

Postup: Z koreniacej zmesi sambal, deci vody, sójovej omáčky, soli, rasce, ligurčeka a rozdrveného cesnaku si pripravíme marinádu, do ktorej vložíme na kocky nakrájaný mäso. Necháme marinovať cca 1,5 hod. Na dno pekáča si rozprestrieme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme marinované kocky, podlejeme zvyškom vody a pečieme dozlatova. Podávame s rýžou.

Balenia: 50g, 250g, 500g, 1kg

Parametre

Súbory na stiahnutie

Odkazy a videá

Komentáre

Hodnotenie

0

Hodnotilo 0 užívateľov

5
4
3
2
1

Články