Garam Masala - Zmes Korenia 100g

(0x)
garam masalabal.jpg
Novinka
Záruka
Podľa dátumu spotreby
Kód
garammasala100g
Dostupnosť
Skladom
Množstevná zľava
od 2 ks zľava 10 %
od 4 ks zľava 20 %
Naša cena s DPH
11,9 €/ks
Naša cena bez DPH
9,9 €/ks
ks

Produkt patrí do kategórie:

Popis

Indická korenina
 
Garam masala je zmes korenia, ktorá je obľúbená predovšetkým v Indii. Pochádza zo severovýchodu Indie - z Rádžasthánu. Je súčasťou mnohých tamojších pokrmov ako je pilaf či birjuní. Je vhodná ako prísada do jogurtových pokrmov. Garam masala má príjemnú, sviežu vôňa. Chuť samotnej zmesi je kmínova s nádychom kurkumy, ľahko pikantná, celkovo vyvážená. Neobsahuje soľ.
 
Zloženie: Koriander, rasca rímska, kurkuma, chilli, fenikel, škorica, bobkový list, kardamóm, muškátový kvet, muškátový orech, klinček, senovka, korenie biele.
 
Použitie:
Garam masala sa výborne hodí do mäsovej aj vegetariánskej kuchyne. Jedna sa o univerzálnu koreniacu zmes. Odporúča sa na grilované mäsa, ražnenie či minútky, ďalej do mäsa mletého aj k príprave pečeného kuraťa. Doladí chuť strukovín, predovšetkým fazule a šošovice. Dobre sa vyníma aj pri ryžových pokrmoch.
 
Recept: Aloo Matar
 
Na 2 porcie potrebujeme:
 
· ¼ šálky rastlinného oleja,
· 2 ks stredne veľkej cibule,
· 1 lyžicu cesnakovo zázvorovej pasty
· 1 bobkový list,
· 4 ks veľké zemiaky,
· 1 šálka hrášku,
· ½ šálky paradajkového pretlaku,
1½ lyžičky garam masala,
· 1½ lyžičky papriky,
· 1 lyžičku soli a cukru,
· 2 lyžice nasekaného koriandru.
Postup: Na panvici wok rozohrejeme olej a pridáme nakrájanú cibuľu, bobkový list a pastu. Varíme, kým cibuľa nezmäkne, potom zmiešame s hráškom, ošúpanými zemiakmi nakrájanými na malé kúsky. Prikryjeme a varíme, kým zemiaky nezmäknú - cca 15 min. Potom vyberieme bobkový list, pridáme paradajkový pretlak, garam masala, papriku, soľ, cukor a varíme ďalších 10 minút. Nakoniec primiešame koriander a povaríme 2 min. Môžeme podávať.
 
Skladovanie: Uchovávajte v suchu starostlivo uzatvárajte.

Balenia: 100g, 250g, 500g, 1000g

Indická korenina
 
Garam masala je zmes korenia, ktorá je obľúbená predovšetkým v Indii. Pochádza zo severovýchodu Indie - z Rádžasthánu. Je súčasťou mnohých tamojších pokrmov ako je pilaf či birjuní. Je vhodná ako prísada do jogurtových pokrmov. Garam masala má príjemnú, sviežu vôňa. Chuť samotnej zmesi je kmínova s nádychom kurkumy, ľahko pikantná, celkovo vyvážená. Neobsahuje soľ.
 
Zloženie: Koriander, rasca rímska, kurkuma, chilli, fenikel, škorica, bobkový list, kardamóm, muškátový kvet, muškátový orech, klinček, senovka, korenie biele.
 
Použitie:
Garam masala sa výborne hodí do mäsovej aj vegetariánskej kuchyne. Jedna sa o univerzálnu koreniacu zmes. Odporúča sa na grilované mäsa, ražnenie či minútky, ďalej do mäsa mletého aj k príprave pečeného kuraťa. Doladí chuť strukovín, predovšetkým fazule a šošovice. Dobre sa vyníma aj pri ryžových pokrmoch.
 
Recept: Aloo Matar
 
Na 2 porcie potrebujeme:
 
· ¼ šálky rastlinného oleja,
· 2 ks stredne veľkej cibule,
· 1 lyžicu cesnakovo zázvorovej pasty
· 1 bobkový list,
· 4 ks veľké zemiaky,
· 1 šálka hrášku,
· ½ šálky paradajkového pretlaku,
1½ lyžičky garam masala,
· 1½ lyžičky papriky,
· 1 lyžičku soli a cukru,
· 2 lyžice nasekaného koriandru.
Postup: Na panvici wok rozohrejeme olej a pridáme nakrájanú cibuľu, bobkový list a pastu. Varíme, kým cibuľa nezmäkne, potom zmiešame s hráškom, ošúpanými zemiakmi nakrájanými na malé kúsky. Prikryjeme a varíme, kým zemiaky nezmäknú - cca 15 min. Potom vyberieme bobkový list, pridáme paradajkový pretlak, garam masala, papriku, soľ, cukor a varíme ďalších 10 minút. Nakoniec primiešame koriander a povaríme 2 min. Môžeme podávať.
 
Skladovanie: Uchovávajte v suchu starostlivo uzatvárajte.

Parametre

Súbory na stiahnutie

Odkazy a videá

Komentáre

Hodnotenie

0

Hodnotilo 0 užívateľov

5
4
3
2
1

Články